da
Mallorca corona

Mallorca er åben for turister

Se nyeste side om corona-regler for rejser til Mallorca sommeren 2021.

Juli 2020: Så er der igen åbent for danske turister på Mallorca!

Udenrigsministeriet har opdateret rejsevejledningen til Spanien, herunder Mallorca, så rejsevejledningen i skrivende stund er ”vær ekstra forsigtig”. Det uddybes med ”ekstra forsigtig for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19”. Du kan læse Udenrigsministeriets uddybende rejseråd her.

Vi må rejse igen!Lufthavnen på Mallorca åbnede allerede den 22. juni for turister, og fra den 1. juli startede flyvningerne fra Danmark. SAS flyver nu stort set dagligt fra København, mens Norwegian lige nu har to ugentlige afgange fra den danske hovedstad. Der er endnu ikke startet direkte afgange op fra andre danske lufthavne.

Charterselskaberne Spies og TUI har også hurtigt fået planlagt rejser til Mallorca i juli og august måned, mens Apollo først starter flyvninger til Mallorca i september. I hvert fald som det ser ud nu, måske har det ændret sig, når du læser dette.

Rejseselskabet Sunweb benytter sig af rutefly, og har derfor hurtigt kunne præsentere et stort udbud af rejser til Mallorca på deres website. Det samme gælder for andre rejseselskaber, som baserer deres rejser på rutefly.

På grund af corona er ferien på Mallorca dog på mange måder anderledes. Afstandskravet er 1,5 meter, og hvis afstandskravet ikke kan overholdes i det offentlige rum, skal der bæres maske. Kravet om maske gælder ikke for børn under 6 år, og personer med visse sygdomme. Afstandskravet betyder også, at der er færre pladser på restauranter, caféer og strande. Store diskoteker og lignende får slet ikke lov til at åbne denne sommer, så party-ferie i Magaluf må vente til næste år.

Selvom det nu er muligt for store dele af Europa at rejse til Mallorca, så forventes der langt færre turister på øen i sommeren 2020. Myndighederne forventer, at der kun vil lande ca. 20% af det antal fly der plejer i starten af juli, og at det kun langsomt vil stige til 30-40% i slutningen af august.

Med andre ord, så får de der rejser til Mallorca en lidt anderledes oplevelse, men antallet af turister vil til gengæld være langt mindre end normalt.