Top 10 Mallorca strande

Lad os se det i øjnene. Hvis 10 Mallorca-eksperter skulle udarbejde hver deres liste over de bedste strande på Mallorca, så ville listerne blive vidt forskellige.

Mallorca har så mange strande, der er fantastiske på hver deres måde. Børnevenlige strande, romantiske strande, afsidesliggende naturstrande eller pulserende bystrande. Mallorca har, mere end nogen anden europæisk feriedestination, strande for enhver smag.

Nedenfor kommer vores bud på de 10 bedste strande på Mallorca.

S'Amarador

Nr. 1: S’Amarador
S’Amarador er tidligere blevet kåret til Europas bedste strand i en stor europæisk afstemning. En fantastisk naturstrand, der ligger i naturreservatet Cala Mondrago i det sydøstlige Mallorca. Den store sandstrand ligger godt beskyttet i en smuk bugt og det lave vand er meget børnevenligt.

Es Trenc

Nr. 2: Es Trenc
Det er svært at komme udenom naturstranden Es Trenc, der er Mallorcas mest populære strand. En lang sandstrand med fint lyst sand og sandklitter bag stranden. Vandet har de flotteste turkise nuancer og får Es Trenc til at virke helt tropisk. Der ligger enkelte strandcaféer, men ellers er hele området heldigvis fredet.

Es Caragol

Nr. 3: Es Caragol
Vil I gerne til en mindre turistet strand, og er villig til at gå en halv times tid? Så tag til Platja des Caragol tæt på Mallorcas sydligste spids, Cap de Ses Salines. Omgivelserne er utrolig smukke og vandet er krystalklart. Der er ingen faciliteter, så husk mad og rigeligt med drikkevarer.

Port d'Alcudia

Nr. 4: Playa d’Alcudia
Playa d’Alcudia er børnefamiliernes paradis. En kæmpe sandstrand med masser af plads til leg, og det mest børnevenlige vand man kan forestille sig. Der er legepladser på stranden, alle tænkelige vandsportsaktiviteter og mange strandrestauranter. Der er altid mange mennesker, men der er også plads til mange.

Cala Mondrago

Nr. 5: Cala Mondrago
Stranden Cala Mondrago ligger I nationalparken med samme navn. Et meget flot naturområde, der indbyder til vandreture – og en tur på den flotte strand, der ligger godt beskyttet langt inde i en klippebugt. Selve stranden har fint lyst sand, og gæsterne har adgang til de sædvanlige faciliteter inkl. strandrestauranter. En sti fører hen til S’Aramador (nummer 1 på listen), som ligger i nabobugten.

Cala sa Font Celada

Nr. 6: Cala sa font Celada
Denne strand er det tætteste man kommer på et hemmeligt tip. Fra parkeringspladsen ved den lille strand Cala Estreta er der en times vandring langs kysten, men belønningen er stor. Cala sa font Celada ligger i fuldstændig uspolerede omgivelser, og selv i højsæsonen er det muligt at have stranden for sig selv. Det er svært at tro, men ovenstående billede er taget på en varm, solrig dag i juli måned.

Cala Pi

Nr. 7: Cala Pi
Cala Pi er en fredelig lille ferieby i det sydlige Mallorca. Stranden med samme navn ligger næsten 400 meter inde i en lang smal klippebugt, der danner flotte rammer for en lang svømmetur. Stranden har dejligt lyst sand og lavt vand med flotte turkise nuancer. Meget børnevenlig, men bemærk, at der er en forholdsvis stejl trappe ned til stranden.

Calo des Moro

Nr. 8: Calo d’es Moro
En flot klippebugt indrammer naturstranden Calo d’es Moro, der imponerer med sit næsten turkise vand. Uden tvivl en af de flotteste strande på Mallorca, men desværre er der ofte for mange gæster på stranden i højsæsonen. Der er ingen faciliteter ved stranden.

Porto Cristo

Nr. 9: Porto Cristo
Skal en ægte bystrand snige sig ind på denne top 10, så skal det være Porto Cristo. Den fine sandstrand ligger godt beskyttet inde i en snoet bugt, og der er flot udsigt til bjergene, havnen og byen. Stranden har alle faciliteter og er meget børnevenlig. I øvrigt er stranden et godt udgangspunkt for at besøge en af Mallorcas største turistattraktioner, Coves del Drac.

Cala Xinxell

Nr. 10: Cala Xinxell
Selvom Cala Xinxell ligger i udkanten af feriebyen Illetas, så er den et ubeskrevet blad for de fleste turister. Stranden ligger i en vidunderlig bugt, der er en yndet plads for lystsejlere. En dejlig strandbar tilbyder afslappet lounge-stemning, og det lave vand gør stranden meget børnevenlig.

Øvrige strande
Mange andre strande var i betragtning til denne top 10, men der blev desværre ikke plads til dejlige strande som Cala Varques, Cala Mesquida, Cala Formentor eller Mallorcas flotteste stenstrand, Cala Deia.

Back to top button