da
Mallorca corona

Corona på Mallorca

Se nyeste side om corona-regler for rejser til Mallorca sommeren 2021.

Maj 2020: For en ferieø som Mallorca slår corona epidemien dobbelt hårdt. Værst er det naturligvis for de mennesker, som bliver alvorligt syge, og de familier der mister en af deres kære. Pr. 3. maj var 197 mennesker på De Baleariske Øer døde med corona mod 484 i Danmark på samme tidspunkt. Samtidig var 3. maj den første dag i nogle uger, hvor der ikke blevet registreret nye dødsfald. Et stort fremskridt.

Vi må rejse igen!Tusindvis af andre familier bliver dog også ramt direkte eller indirekte, da langt over halvdelen af arbejdsstyrken arbejder på hoteller, restauranter eller turistbutikker, mens andre leverer varer og tjenesteydelser til disse virksomheder. Arbejdsløshed er et meget hårdt slag for disse familier.

Som det er tilfældet i Danmark, bevæger smittetrykket sig dog i den rigtige retning på Mallorca, og myndighederne har bestemt ikke opgivet turistsæsonen 2020 endnu. Tværtimod er øen i gang med at forberede sig til en noget anderledes feriesæson, hvor social distance kommer til at spille en vigtig rolle.

Allerede fra den 4. maj får frisører, optikere, fysioterapeuter, blomsterhandlere m.fl. lov til at åbne, mens endnu flere, også lidt større, butikker får lov til at åbne fra den 11. maj. For alle gælder naturligvis øgede krav til rengøring, afstande mellem kunder m.m. Restauranter får også lov til at åbne, men endnu kun for mad ud af huset. Der er ikke sat en dato for, hvornår det igen er muligt at spise på en restaurant eller café.

Port d’Alcudia forventer at åbne sine flotte sandstrande igen den 8. juni, og så vil det igen være lovligt at bade i havet. Afstandene mellem liggestolene bliver dog meget større, og derfor bliver kapaciteten kun ca. en tredjedel af normalt. Andre feriebyer ventes at følge efter med lignende tiltag.

Hvornår det igen bliver muligt at rejse til Mallorca med fly, om det så er rutefly eller charterrejse, er uvist. Den spanske turistminister Reyes Maroto håber det kommer til at ske i juni eller senest i juli, men for danske turister afhænger det jo også i høj grad af, hvornår de danske myndigheder åbner for rejser til Mallorca og andre feriedestinationer.

Hos www.mallorca-guide.dk håber vi det snart bliver muligt at rejse til Mallorca igen – vi kan ikke forestille os en sommer uden en rejse til ”vores” dejlige ferieø.