Cala Bona

Cala Bona kortCala Bona er en mellemstor ferieby på Mallorcas vidunderlige østkyst. Mod syd er byen vokset sammen med Cala Millor, og det giver endnu flere muligheder for Cala Bonas feriegæster.

Som mange andre feriebyer på Mallorca var Cala Bona oprindeligt en lille fiskerby, men i dag er byens flotte havn fyldt med turisternes sejlbåde og yachts. Flot er også byens handlegade og den relativt nyanlagte promenade langs strandene og kysten. Langs promenaden er der palmer, udsigtspunkter og restauranter.

Den spanske hotelkæde Protur har fire hoteller i Cala Bona, bl.a. det flotte Protur Atalaya Apartamentos, som får virkelig gode anmeldelser af sine gæster.

Cala Bona havn

Cala Bona strande
Cala Bona har tre strande, der hver især er beskyttet af små moler og bølgebrydere. De to sydligste strande er de bedste, og her er det muligt at leje solsenge og parasoller.

Strandene er overvejende dækket med fint sand, men der er lidt grus nogle steder, og i vandet er der områder med flade klipper og sten. Andre områder har sandbund, og her er det trygt og sjovt for børnene at bade. Der er ingen vandsportsaktiviteter ved stranden, men ved havnen er der en dykkerskole og mulighed for at leje både til dagsudflugter.

Apollo: Se de store rabatter i juli/august.

Cala Bona strand

Cala Bona Mallorca

Restauranter og natteliv
Der er et godt udvalg af restauranter og caféer i Cala Bona, de fleste i nærheden af havnen og promenaden. Maden er varieret, nogle restauranter serverer primært retter fra det spanske køkken, men der er også flere pizzarier og endda en græsk restaurant.

Nattelivet er forholdsvis stille, men der er meget kort vej til et meget aktivt natteliv i Cala Millor.

Castell de la Punta de n'Amer

Seværdigheder og attraktioner
Cala Bona byder på flere spændende oplevelser i nærområdet. En god naturoplevelse er halvøen Punta de n’Amer lige mellem Cala Millor og Sa Coma. Gå en tur ud til vagttårnet Castell de la Punta de n’Amer og spis eventuelt en frokost på restauranten lige ved siden af. Det er også muligt at leje heste og ride en tur i halvøens smukke natur.

Masser af dyr er der også i Safari Zoo nogle kilometer sydvest for Cala Bona. Her er det muligt at se savannens eksotiske dyr fra egen bil eller parkens safaribus. Efter turen på savannen er der en nydelig zoologisk have, hvor familien kan gå rundt og eventuelt nyde lidt mad eller en is.

Safari Zoo

Nogle kilometer vest for Cala Bona byder Son Servera på en kulturel oplevelse. En typisk mallorcinsk by, der liver op om fredagen, hvor der er marked. Større og mere spændende er byerne Artà og Capdepera, men de ligger også lidt længere væk.


Se vores film fra Cala Bona – og følg vores Youtube kanal


Cala Bona kort
Kortet viser tydeligt, hvordan strandene er beskyttet af moler og bølgebrydere. Mod syd ligger Cala Millor, og længere mod syd kommer halvøen Punta de n’Amer og feriebyen Sa Coma.

Lignende sider

Back to top button