Porto Colom

Porto Colom kortPorto Colom er en af de mange dejlige feriebyer på østkysten af Mallorca. Den større ferieby Cala d’Or ligger kun 3-4 km mod syd, mens den lidt mere ukendte ferieby Calas de Mallorca ligger 4-5 km mod nord.

Porto Colom har en perfekt størrelse for dem som gerne vil have en rolig ferie, men samtidig have butikker, restauranter og ikke mindst en god strand. Alt det har Porto Coloms gæster indenfor gåafstand.

Byen er ikke så turistet, som mange af de andre feriebyer. Det ses bl.a. på de forholdsvis mange almindelige butikker, bl.a. på og omkring byens store torv. Antallet af hoteller er begrænset. Et af de bedste er JS PortoColom Suites, der ligger god placeret mellem byens centrum og den børnevenlige strand.

Porto Colom gamle bydel

Hjertet i Porto Colom er ved havnen, som er Mallorcas største naturhavn. Især om aftenen summer det af liv ved spisestederne, og mange går en aftentur på promenaden langs gaden Carrer dels Pescadors. Vi anbefaler at gå hen til den nordøstlige del af havnen langs gaden Carrer del Carme, hvor den gamle bydel og havn ligger (se billedet ovenfor).

En sjov historie med Porto Colom er, at byen er opkaldt efter Christopher Columbus, da han menes at være født i byen. Der er ikke mange beviser for det, men et lille museum gør sit for at holde liv i historien.

Cala Marcal

Stranden i Porto Colom
Cala Marcal er en meget flot sandstrand i den sydlige del af Porto Colom. Den ligger 300 meter inde i en smuk bugt, og er dermed godt beskyttet mod vind og bølger. Stranden har lyst, fint sand og alle de gængse faciliteter som solsenge, parasoller, brusere og toiletter. I sommermånederne er der en livredder på stranden.

I strandens højre side er der en lille strandpromenade med et supermarked, restauranter og caféer. Her kan frokosten nydes med udsigt over stranden og bugten. Der er også en strandbar på selve stranden, og en lille legeplads.

Porto Colom restaurant

På halvøen øst for byen ligger en anden skøn strand, S’Arenal Porto Colom. Den er mere rolig, og har en god udsigt til byen på den anden side af bugten.

Restauranter og natteliv
De fleste restauranter ligger rundt om den flotte naturhavn, hovedparten i den nordvestlige del af havnen. Her ligger også byens bedste restaurant, Sa Llotja. Den sidste weekend i juni konkurrerer byens restauranter i konkurrencen Fira Gastronomica d’Es Pop, hvor der er fokus på mad med skaldyr, især blæksprutter.

Porto Colom havn
Den nordvestlige del af havnen i Porto Colom

Nattelivet er meget roligt i Porto Colom. Mest kendt er Sporting Club Fidel, hvor det er muligt at nyde en drink i meget elegante og rolige omgivelser. Bemærk dog, at priserne er i den højere ende af skalaen.

Aktiviteter og seværdigheder
Med Mallorcas største naturhavn er Porto Colom naturligvis et interessant sted at dykke, bl.a. ned til gamle skibsvrag og undervandshuler. Hos byens dykkerskoler er det muligt enten at erhverve sig et dykkercertifikat og/eller komme på ture til interessante dykkersteder.

Cuevas del Drach
Cuevas del Drach og søen Llac Martel.

En anden slags huler finder man i Porto Cristo, nemlig dragegrotterne Cuevas del Drach. Mallorcas flotteste drypstenshuler og inde i dem ligger Europas største underjordiske sø, Llac Martel.

I triatlon kredse er Porto Colom kendt for TriStar Mallorca Triathlon, der afholdes hvert år i april. Der er også en kortere distance, så de fleste kan være med. Hvis man ikke interesserer sig for triatlon, så er det bedst at undgå Porto Colom lige præcis den weekend.


Se vores video fra Porto Colom


Porto Colom kort
På kortet ses stranden Cala Marcal i byens sydlige udkant. Den store naturhavn er også tydelig på kortet. Den hyggelige gamle bydel ligger helt oppe i den mest nordlige del af havnen. Hotellet JS PortoColom Suites ligger godt placeret imellem centrum og stranden.

Lignende sider

Back to top button