Cala Ratjada

Cala Ratjada kortCala Ratjada var oprindeligt en fiskerby få kilometer fra Mallorcas mest østlige punkt, fyrtårnet i Cala Ratjada. Modsat mange andre mallorcinske kystbyer, så er det stadig en vigtig fiskerby.

Byen har dog gennem mange år stille og roligt udviklet sig til en flot ferieby, faktisk en af de flotteste på Mallorca. I mange år var byen især besøgt af tyske, østrigske og franske turister, men i de senere år har også skandinaver fået øjnene op for Cala Ratjadas fristelser.

Cala Ratjada Mallorca

Havneområdet er meget attraktivt med store palmer, caféer og restauranter. Herfra kan man gå langs kyststien ned til stranden Son Moll, og eventuelt tage et stop på en af restauranterne langs stien. Bybilledet er præget af restauranter, caféer og mange forskellige butikker, ikke kun de almindelige turistbutikker. Lørdag formiddag afholdes det lokale marked på byens store torv.

I den oprindelige del af Cala Ratjada er der overraskende få store hoteller, men ved stranden Son Moll ligger f.eks. Son Moll Sentits Hotel & Spa (se billedet nedenfor) med udsigt over stranden/havet, perfekt til par!

Cala Ratjada strand

Strandene i Cala Ratjada
Mange af Mallorcas feriebyer er bygget op omkring stranden, men i Cala Ratjada er det havnen, som historisk set har været omdrejningspunktet.

Dejlige strande er dog på ingen måde en mangelvare i Cala Ratjada. I byens sydlige del ligger hovedstranden, Son Moll. En stor og børnevenlig sandstrand med alle faciliteter.

Cala Ratjada Son Moll

Cala Ratjada restaurant

I den nordvestlige udkant af byen ligger Cala Agulla. En 500 meter lang naturstand, der har udsigt til skov og bjerge. En familievenlig strand med alle faciliteter, inkl. strandcaféer og vandsportsaktiviteter.

Lidt vest for Cala Ratjada, men dog i gåafstand, ligger den lille badestrand Cala Gat. Beliggenheden i den smukke lille bugt gør den kun 40 meter lange sandstrand utrolig populær, så kom tidligt.

Cala Ratjada promenade
Promenaden i Cala Ratjada med mange restauranter.

Restauranter og natteliv
Den bedste restaurant i Cala Ratjada er uden tvivl Es Coll d’Os. Restauranten har holdt fast i sine rødder, og serverer den dag i dag traditionel mad i meget rolige og rustikke omgivelser. Grøntsagerne og lammekødet kommer fra restaurantens egen økologiske produktion, mens fiskene er fanget lokalt.

Cala Ratjada hotel

Der er mange gode restauranter i byen, og variationen er stor. Mama Pizza serverer lækker italiensk mad, mens Royal med udsigt over havnen er en af byens bedste fiskerestauranter.

Cala Ratjada har et livligt natteliv med mange barer, diskoteker og natklubber. Coconar17 er en fantastisk lounge og cocktail bar, som ikke kun er for de helt unge. Andre gode steder er baren Angels og diskoteket Keops.

Cala Ratjada by

Seværdigheder og aktiviteter
Cala Ratjada er frem for alt omgivet af smuk natur. På begge sider af byen er der skovområder, en dejlig gåtur gennem den østlige skov fører ud til fyrtårnet i Cala Ratjada.

Cala Agulla

Smuk natur er der også på to af Mallorcas bedste golfbaner, der ligger i nærheden. Det drejer sig om Capdepera Golf og Canyamel Golf. Eller på stranden Cala Agulla lidt nord for byen (billedet ovenover).

Fra havnen bliver der arrangeret forskellige bådture, og det er også muligt at leje en båd og sejle en tur på egen hånd. Det er også fra Cala Ratjada, at der går en færge til naboøen Menorca.


Se vores film fra Cala Ratjada – og følg vores Youtube kanal


Cala Ratjada kort
Cala Ratjada er vokset sammen med Es Pelats og Cala Agulla. Rejseselskaberne kalder normalt hele området for Cala Ratjada.

Lignende sider

Back to top button