Deià

Deia kortDen idylliske bjerglandsby Deià bliver af mange kaldt for Mallorcas smukkeste by. Omgivelserne er også helt enestående med bjergkæden Serra de Tramuntana i baggrunden og fantastisk udsigt til Middelhavet flere steder i byen.

Deià er kendetegnet ved de charmerende, snoede gader med traditionelle små okkerfarvede stenhuse og små grønne haver. Det er tydeligt at se på husene, gallerierne og de moderne butikker, at velstanden er højere i Deià end i mange af de omkringliggende bjerglandsbyer.

Hvor skal vi bo på Mallorca? Se vores guide.

Deià Mallorca

Velstanden skyldes, at Deià er en gammel kunstnerenklave, der allerede i slutningen af 1800-tallet tiltrak kunstnere, forfattere og musikere. Det tog for alvor fart, da den engelske forfatter og digter Robert Graves flyttede til Deià i 1932. Det var med til at tiltrække yderligere kunstnere og efter Robert Graves død i 1985 blev hans hus i udkanten af Deià indrettet som museum.

Listen af internationale kendisser, der har boet eller holdt ferie i Deià er lang. Flere af dem har boet på luksushotellet Belmond La Residencia, herunder Prinsesse Diana, Kate Moss, Gwyneth Paltrow og Robbie Williams. Hotellet var i øvrigt i en årrække ejet af rigmanden Richard Branson. Andre har deres eget hus i området, ikke mindst skuespillerparret Michael Douglas og Catherine Zeta-Jones.

Deià landsby

Uanset om man støder på nogen berømtheder, så er Deià en hyggelig by at slentre rundt i. Når sulten melder sig, så har Deià et godt udbud af gode restauranter. En af de absolut bedste er Restaurante Sebastián, hvor vi anbefaler at reservere et bord. Andre gode restauranter er tapasrestauranten El Barrigon Xelini og den legendariske fiskerestaurant Ca’s Patro March ved stranden Cala Deià.

Deià restaurant

Netop stranden Cala Deià er det oplagt også at besøge. En fortryllende lille bugt med en flot stenstrand og to restauranter. Det er muligt at køre dertil i bil, men hvorfor ikke tage de smukke stier og trapper ned til stranden til fods? Det er en flot gåtur på ca. 30 minutter, og så smager de kolde forfriskninger nede ved stranden ekstra godt.

Cala Deià Mallorca

Er der tid til det, så tag også et stop i Valldemossa, som er en anden fortryllende bjerglandsby på Mallorca. Afstanden mellem de to byer er kun 11 km i bil. Vi anbefaler, at I besøger mindst én af disse to smukke byer på jeres rejse til Mallorca. Skal I leje en bil, så anbefaler vi billeje hos Avis, der har kontorer flere steder på øen.


Se vores video fra Deià


Deià kort

Lignende sider

Back to top button