Vejr og klima

Mallorca nyder godt af et behageligt subtropisk middelhavsklima, der giver varmt og fortrinsvist tørt vejr om sommeren, mens vejret mildt med noget mere regn om vinteren. Sne er meget sjældent, men det forekommer.

Foråret starter med mandeltræernes flotte blomstring, der topper i februar. Blomstringen fortsætter ind i marts måned, hvor dagtemperaturer på over 20 grader ikke er usædvanlige. Øen er grønnere i forårsmånederne, og sammen med mildt vejr, gør det marts og april til et oplagt ferietidspunkt for naturelskere og vandrere.

Sommerens vejr er varmt, solrigt og næsten helt frit for regn. Solen skinner normalt 10-11 timer dagligt, og de gennemsnitlige dagtemperaturer er på godt 30 grader. Aftenerne er også dejligt lune, og selv nattemperaturerne ligger tæt på 20 grader. Heldigvis hører meget varme dage med temperaturer over 35 grader til sjældenhederne, men de generelt stigende temperaturer i Europa øger naturligvis risikoen.

Hvor skal vi bo på Mallorca? Se vores guide.

Mallorca mandelblomster

Det dejlige vejr fortsætter ind i sensommeren. Risikoen for gråvejrsdage og korte regnbyger stiger lidt i løbet af september og især oktober måned. Til gengæld er der ikke så mange turisterne på Mallorca i disse måneder, og det giver noget tiltrængt ekstra plads ved seværdighederne og strandene.

Badevandet ved Mallorcas kyster begynder at få behagelige temperaturer i løbet af juni, og vandet holder sig varmt frem til oktober. Hele sommeren ligger badevandstemperaturen på ca. 24 grader og inde i Mallorcas mange bugter er det endnu varmere. Bugterne med det varme vand ligger især på østkysten, og den populære ferieby Cala d’Or har hele fem fantastiske strande dybt inde i smukke bugter.

Regn falder der ikke så meget af på Mallorca. Det meste regn falder i november og december måned, men det er sjældent, at der er lange perioder med regn. Vinterens vejr på Mallorca kan bedst af alt sammenlignes med typiske forårsdage i Danmark, men mange hoteller og restauranter er lukkede, og der er langt færre fly til Mallorca i vinterperioden.

Mallorca klima

Back to top button