Playa de Palma

Playa de Palma kortPlaya de Palma ligger i den sydøstlige del af Palmabugten, og strækker sig fra Ca’n Pastilla til S’Arenal. Et 5 km langt område med den flotteste sandstrand og øens længste strandpromenade. Deraf navnet Playa de Palma, som på spansk betyder Palma de Mallorcas strand.

Playa de Palma er mange ting på én gang, og kan deles op i tre områder. Første område er byen Ca’n Pastilla, som er den mest autentiske by på strækningen. Her bor der mange mallorcinere, og der har ikke været plads til så mange store hoteller. En af vores favorithoteller ligger her, nemlig voksenhotellet JS Palma Stay, der har et dejligt poolområde og en god restaurant.

Ca'n Pastilla
Ca’n Pastilla

Andet område er det lange stykke mellem Ca’n Pastilla og S’Arenal. En relativt smal ferieby bygget langs den flotte strand, og med mange store hoteller. Det perfekte ferieområde for børnefamilier, der f.eks. vil elske Hotel Iberostar Christina, der forkæler hele familien.

Tredje område er S’Arenal i den sydøstlige ende. Denne del af Playa de Palma har i mange år primært tiltrukket tyske turister, men stranden med de mange palmer og havneområdet er utroligt flot.

S'Arenal
S’Arenal

Ca'n Pastilla strand

Stranden i Playa de Palma
Playa de Palmas strand er byens hjerte. En utrolig flot næsten 5 km lang sandstrand med det fineste lyse sand. Vandet bliver kun langsomt dybt, og der er sjældent bølger, så en meget børnevenlig strand.

Bag stranden løber Mallorcas længste strandpromenade med brede områder til både gående og cyklister. En sjov ting ved Playa de Palma er de 15 strandbarer, de såkaldte balnearios, som er nummeret fra 1 til 15. Her er det muligt at købe is, drikkevarer og diverse sandwiches m.m.

Playa de Palma Mallorca

Vandsportsaktiviteter er der også nok af langs Playa de Palma strand. Lige fra vandcykler til jetski, bananbåd og parasailing. I kommer ikke til at kede jer.

Restauranter og natteliv
Playa de Palma er fyldt med restauranter, caféer og barer, især langs strandpromenaden. Der er mad for enhver smag, f.eks. sushi hos Dragon Sushi, steaks og tapas hos Mama Muu eller en god frokost på strandpromenaden hos La Bella Vita. Alle de nævnte får gode anmeldelser af gæsterne.

Skal det være rigtig godt, så ligger Michelin restauranten Marc Fosh i Palma de Mallorcas gamle bydel. En af de absolut bedste restauranter på Mallorca, men naturligvis også et andet prisniveau.

Playa de Palma Mega Park
Mega Park

Nattelivet er livligt langs Playa de Palma. Der er mange barer og en del diskoteker. Det er især i den sydvestlige del ned mod S’Arenal, at der er meget liv om aftenen og natten. Her ligger der flere kæmpe-barer som Bierkönig og Mega Park (kapacitet til flere tusind gæster), der især tiltrækker tyske turister.

Aktiviteter og seværdigheder
Playa de Palma byder på mange aktiviteter, som især børnefamilier er glade for. Den mest populære er Aqualand El Arenal, som er et kæmpe vandland med mange vandrutsjebaner og et eget område for de mindste. Her går en dag hurtigt!

Aqualand el Arenal
Aqualand el Arenal
Palma Aquarium Mallorca
Palma Aquarium

En anden god oplevelse er TirolinasGo, der er en stor klatrepark med mange svævebaner (zip lines). I alt over 70 forskellige aktiviteter, og der er udfordringer til alle (fra 5 år). Er der en dag med regnvejr, eller har familien fået lidt for meget sol, så er Palma Aquarium en oplagt aktivitet. Her er en af Europas dybeste hajtanke og udover masser af fisk er der også mange forskellige krybdyr.

La Seu
Katedralen La Seu

Har I lyst på shopping, kultur eller bare lidt storby-feeling, så ligger Palma de Mallorca tæt på. Har kan I opleve den spændende gamle bydel, den imponerende katedral La Seu og den flotte plads Placa Major. Skal der shoppes, så ligger mange af de fancy tøjbutikker i den eksklusive indkøbsgade Passeig des Born.


Playa de Palma kort
Kortet viser hele Playa de Palma, lige fra Can Pastilla til S’Arenal. Som det kan anes på kortet er der også nogle grønne områder. Det største er parken Parque Bosque La Ribera. Palma de Mallorca ligger mod nordvest.

Lignende sider

Back to top button