da
Mallorca corona

Corona på Mallorca – status sommer 2021

Mallorca er åbent for danske turister, og Danmark tillader rejser til Mallorca. En perfekt kombination for de solhungrende danske familier, som gerne vil nyde sommerferien 2021 på vidunderlige Mallorca.

Charterselskaber som Spies, TUI og Apollo har allerede mange afgange til Mallorca i løbet af sommeren, og rejseselskabet Sunweb, der benytter sig af rutefly, har også et stort udbud af rejser til Mallorca på deres website.

I Udenrigsministeriets rejsevejledning til Spanien er landet stadig orange (ikke-nødvendige rejser frarådes), men på grund af lave smittetal er flere regioner ændret til gul. En af disse regioner er de Baleariske Øer, som Mallorca er en del af. Dermed er Mallorca gul, som betyder, at det er tilladt at rejse med ekstra forsigtighed.

Vigtigt: Corona-reglerne ændres løbende i både Danmark og på Mallorca. Vi prøver at holde denne side ajour henover sommeren, men sidens oplysninger kan kun betragtes som vejledende, og vi kan ikke garantere, at de til hver en tid er korrekte. Derfor anvender vi flest mulige link til officielle sider med de nyeste informationer.

Regler ved indrejse til Mallorca
Inden afrejse til Mallorca er det vigtigt at få foretaget en PCR-test. Alle indrejsende skal nemlig fremvise en negativ PCR-test, som er foretaget maksimum 72 timer før indrejse. Kun børn under 6 år er undtaget denne regel. Myndighederne arbejder på, at færdigvaccinerede og de der har haft corona ikke skal fremvise en test, men det er endnu uklart, hvordan rejsende skal dokumentere det. I skrivende stund kan det danske coronapas ikke bruges. Læs mere om krav til test ved indrejse til Mallorca på denne officielle side.

En anden regel er, at alle indrejsende til Mallorca (også børn) skal udfylde denne FCS formular. Formularen må tidligst være udfyldt 48 timer inden afrejse, og efter udfyldelse modtages en e-mail med en QR-kode, som skal fremvises i digital eller printet form i Palma de Mallorcas lufthavn.

Regler og restriktioner på Mallorca
Corona-reglerne på Mallorca adskiller sig på flere punkter fra de danske regler, nogle mere og nogle mindre restriktive.

Den mest mærkbare forskel er, at der er krav om at bære maske udenfor på Mallorca. Eneste undtagelser er på stranden (heldigvis), ved sportudøvelse og ved ophold i store åbne naturområder. Myndigheder overvejer at løsne på maskepligten, men indtil videre er der ikke kommet noget konkret ud af det. Udover maskekrav er der også krav om afstand på minimum 1,5 meter.

En positiv forskel fra Danmark er, at det ikke kræver en negativ test at spise på café/restaurant eller at besøge diverse attraktioner.

Regler ved hjemrejse og indrejse i Danmark
Ved rejser fra gule lande/regioner, som Mallorca, er der ikke længere regler om en negativ PCR-test inden ombordstigning på fly til Danmark. Ifølge Udenrigsministeriet er der dog fortsat krav om test ved ankomst til danske lufthavne for personer over 15 år. Kravet om test gælder dog ikke færdigvaccinerede og tidligere smittede. Læs mere om det her.