Alcudia

Port d'Alcudia kortFeriebyen Alcudia, eller Port d’Alcudia, ligger oppe på nordkysten af Mallorca. Det er øens mest populære ferieby, børnefamiliernes paradis, og den største destination for charterrejser til Mallorca.

Udvalget af hoteller, restauranter og butikker er stort i Alcudia. Udover et væld af turistbutikker ligger der også mange rigtige butikker, f.eks. tøjbutikker, sportsbutikker og skobutikker. Mange af dem ligger i nærheden af lystbådehavnen i den nordøstligste del af byen.

Et af de bedste og mest populære hoteller i Alcudia er Zafiro Tropic. Med bl.a. børneklub, kæmpe børnepool med piratskib og mange aktiviteter er hotellet helt perfekt til børnefamilier.

Port d'Alcudia

Stranden i Alcudia
Den lange brede sandstrand er det største aktiv i Alcudia. Den ligger inde i den 10 km lange bugt, og på sit bredeste sted er stranden over 100 meter bred. Strandens størrelse gør, at det altid er muligt at finde en god plads.

Sandet er lyst og fint, helt uden sten. Det er dog især vandet, der gør stranden til noget specielt. Vandet er nemlig så utroligt lavt, at selv mindre børn kan plaske rundt flere meter ud i vandet. Samtidig er stranden godt beskyttet mod bølger, især i det nordlige ende oppe ved havnen. Det er dermed fuldt fortjent, at stranden i Alcudia bliver vurderet som Mallorcas mest børnevenlige strand.

Port d'Alcudia strand

Playa d'Alcudia

Flere steder på stranden er det muligt at leje vandcykler, som hele familien kan hygge sig med. Større børn og voksne kan prøve kræfter med jet-ski, vandski, bananbåd eller måske endda parasailing.

Restauranter og natteliv
Det vrimler med restauranter i Alcudia. Restauranterne serverer mad fra alle verdenshjørner, lige fra pizza over kinesisk til traditionel spansk mad. Fælles for de fleste restauranter er dog, at de er rettet mod børnefamilier. Flere af de bedste restauranter ligger i havneområdet, for eksempel Como en Casa og Club Restaurant Bellavista.

Port d'Alcudia torv

Der er også mange barer i Alcudia. Om dagen er der mest liv i barerne ved stranden, mens det om aftenen er ved havneområdet. Barerne har åbent til langt ud på natten, og skal der danses, så er det muligt i Bananas Disco Complex eller det populære Menta Disco.

Port d'Alcudia restauranter

Seværdigheder og aktiviteter
Det gamle Alcudia ligger kun få kilometer fra feriebyen Port d’Alcudia, og er en af Mallorcas største turistattraktioner. Det gamle Alcudia blev grundlagt for mere end 2.000 år siden, og er Mallorcas ældste og bedst bevarede by. Bag de imponerende bymure, 26 vagttårne og flotte porte, ligger der mange restauranter og spændende små butikker i de små smalle gader. Helt klart en udflugt værd, og vil I gerne opleve det store marked, så er der markedsdag tirsdag og søndag.

Hidropark

I udkanten af Alcudia ligger HidroPark, der er den tredjestørste vandpark på Mallorca. HidroPark er perfekt for familier med små og mellemstore børn. De kan boltre sig på de mange vandrutsjebaner, vandborge, legepladser og et stort område med mange aktiviteter til de mindre børn.

Hoppe i vandet kan man også på flere af de bådudflugter, der arrangeres fra havnen i Alcudia. Her er det muligt at komme med mange forskellige turbåde og katamaraner, der sejler til f.eks. Formentor halvøen, bugten med naturstranden Coll Baix eller på delfin watching. Der er også mulighed for at komme af sted i nogle mindre, og langt hurtige speedbåde.

Mallorca Alcudia Ironman 70.3
Mallorca Alcudia Ironman 70.3

Hvert forår afholdes Ironman 70.3 Mallorca i og omkring Alcudia. Ifølge arrangørerne er det en af verdens mest populære iromans på distancen 70.3. Se mere om løbet på vores side om arrangementer på Mallorca. Cykling er også meget populært på den nordlige del af Mallorca, og der er mange muligheder for at leje både racercykler og mountain bikes.


Se vores film fra Port d’Alcudia


Alcudia kort
Hjertet af feriebyen Port d’Alcudia er området omkring den nordligste del af stranden og lystbådehavnen. I det område ligger hotellet Globales Condes de Alcudia, som bl.a. Bravo Tours har på programmet.

Lignende sider

Back to top button