Alcudias gamle bydel

Gamle Alcudia kortAlcudia, som ligger på nordkysten af Mallorca, er en af de ældste og mest velbevarede byer på Mallorca. Byen må ikke forveksles med den populære ferieby Port d’Alcudia, der oprindeligt blev grundlagt som havneby for Alcudia.

Den vigtigste del af Alcudias historie starter i år 123 f.Kr. hvor Mallorca blev erobret af romerne. På grund af den strategisk gode placering grundlagde de byen Pollentia i år 70 f.Kr. Den by bestod i flere hundrede år, men gik med tiden til grunde. Nogle af ruinerne kan stadig ses umiddelbart syd for Alcudia, og endnu mere kan ses på Museu monografic de Pollentia.

Apollo: Se de store rabatter i juli/august.

Alcudia historiske by

Senere opstod byen Alcudia stort set samme sted, og i år 1362 blev Kong Jaume II færdig med at bygge bymuren rundt om Alcudia. Den 1,5 km lange bymur med sine 26 tårne skulle beskytte Alcudias borgere mod pirater og vandaler. Store dele af den imponerende bymur, samt byportene Porta de Mallorca og Porta del Moll, er blevet restaureret og består stadig. Det er muligt at gå på dele af muren, hvorfra man kan nyde udsigten over byens flotte huse.

Alcudia gamle by Mallorca

Indenfor bymurene er der en sand labyrint af smalle stræder og små hyggelige torve. Blandt de pæne og velbevarede huse gemmer der sig mange små restauranter, caféer og butikker. Butikkerne er generelt langt mere interessante end typiske turistbutikker, så der kan hurtigt gå 1-2 timer med shopping.

Alcudia gamle by restaurant

Byens midtpunkt er torvet Placa de la Constitució. Her er der flere udendørs restauranter, og byens butiksgader udspringer herfra. Tirsdag og søndag er der marked i Alcudia, og det tiltrækker turister fra hele øen. Så i juli og august anbefales det at komme tidligt på formiddagen.

Alcudia gamle by huse

Besøgende med bil finder parkeringspladser flere steder rundt om byen. For eksempel i den sydvestlige del af byen, som er et godt sted at parkere. Her er man tæt på Museu monografic de Pollentia, den katolske kirke og ruinerne fra Pollentia.


Se vores film fra det historiske Alcudia – og følg vores Youtube kanal


Kort over Alcudias gamle bydel
Den foreslåede parkeringsplads ligger nede ved punktet Ruines Romanes de Pollentia. Port d’Alcudia ligger en anelse mod syd.

Lignende sider

Back to top button