Valldemossa

Valldemossa kortValldemossa er den højest beliggende by på Mallorca, og samtidig en af de smukkeste. Byen ligger mellem Tramuntana bjergene, og turen gennem den frodige dal med mandel- og citrontræer er en fryd for øjet. Fra Palma de Mallorca tager turen en halv time i bil, og kun lidt mere med rutebus.

Byens navn har arabisk oprindelse, da byen under en 300 år lang arabisk besættelse fik navnet ‘Valle de Mussa’. Araberne blev fordrevet fra Mallorca i år 1229, og navnet blev ændret til Valldemossa. Omkring 300 år senere (i 1531) blev Mallorcas første helgeninde, Catalina Tomás, født i byen. Over hele byen ses utallige malerier af hende, og hvert år finder der et optog sted til ære for hende.

Apollo: Se de store rabatter i juli/august.

Valldemossa

De fleste huse i bybilledet er restaurerede i deres oprindelige stil, og det er en oplevelse at slentre rundt i gaderne med turistbutikker, gallerier, butikker, bagerier, caféer og restauranter. Mange af husdørene er pyntet med blomster og billeder af helgeninden Catalina Tomás.

Hver søndag morgen er der marked i byen, og her tilbydes mange lokale fødevarer af høj kvalitet. Frugt, grøntsager, oste, skinke og 100% mallorcinsk olivenolie er blandt topsælgerne. Det er også muligt at besøge flere gårde i området og købe produkterne direkte fra producenterne.

Valldemossa restaurant

Valldemossa restaurant

Valldemossa er også berømt for de mange prominente personer, som har boet i byen i kortere eller længere tid. Ikke mindst den verdenskendte komponist Frédéric Chopin, der boede i Valldemossa vinteren 1838-1839 sammen med sin kæreste, den franske forfatterinde George Sand. Hun berettede om deres ophold i bogen ”En vinter på Mallorca”, som naturligvis stadig sælges i byens turistbutikker.

Valldemossa shopping

Valldemossa Secrets

I år 2000 startede skuespilleren Michael Douglas projektet Costa Nord, der både fungerer som kulturcenter og som inspirator til et bæredygtigt Valldemossa. På Costa Nord, der ligger centralt i byen, er det også muligt at se en 15 minutters film om Valldemossa, og det er naturligvis Michael Douglas, som har lagt stemme til.

Mallorca Valldemossa

Valldemossa er absolut et besøg værd, og har man lyst til at besøge endnu en hyggelig mallorcinsk by, så ligger Deia kun 5 km mod nordvest. Tænker I på at leje en bil, så anbefaler vi billeje hos Avis, der har kontorer flere steder på Mallorca.


Se vores video fra Valldemossa


Valldemossa kort

Lignende sider

Back to top button