Cala Millor

Cala Millor kortMallorcas østkyst gemmer på mange spændende og vidt forskellige feriebyer. Den største er Cala Millor, der ligger mellem Cala Bona og Sa Coma på den nordlige del af østkysten.

Cala Millor er en klassisk ferieby med store familievenlige hoteller, restauranter, turistbutikker, aktiviteter for hele familien og ikke mindst en stor flot sandstrand. Shoppingen foregår primært i den pæne gågade Carrer Cristòfol Colom, der er en af de længste shoppinggader på Mallorca.

Cala Millor

Den familieejede hotelkæde Hipotels har specialiseret sig i Cala Millor, og har ikke mindre end 11 hoteller i feriebyen. Flere af dem ligger lige ud til stranden, for eksempel det 4-stjernede Hipotels Mercedes Aparthotel, som er et dejligt familiehotel.

Afstanden fra lufthavnen i Palma de Mallorca til Cala Millor er 71 km og turen tager omkring en time i bil.

Cala Millor

Cala Millor vandsport

Cala Millor strand
På catalansk betyder Cala Millor ”den bedre bugt”, og navnet passer godt på bugten med den lange flotte sandstrand. Stranden har fint lyst sand, lavt vand og er dermed børnevenlig.

Børn i alle aldre kan udfordre dem selv med de mange vandsportsaktiviteter, som jetski, bananbåd, windsurfing og parasailing. Der ligger endda også et dykkercenter tæt på stranden.

Bag stranden løber en bred strandpromenade med pinjetræer og palmer. Langs strandpromenaden ligger der mange caféer og restauranter, og det er naturligvis også muligt at tage mad, is og drikke med ned på stranden.

Cala Millor restaurant

Restauranter og natteliv
Cala Millor har et stort udvalg af restauranter og caféer, som serverer både spansk og international mad. Den bedst vurderede på Tripadvisor er Café Mint, som får flotte anmeldelser for både mad og drinks. Skal det gå hurtigt, så er der også både McDonalds og Burger King i byen.

Nattelivet byder på et fint udvalg af barer, og der er også mulighed for at danse til den lyse morgen på det store diskotek Palace Q.

Castell de la Punta de n'Amer
Castell de la Punta de n’Amer

Seværdigheder og aktiviteter
Området omkring Cala Millor er rigt på oplevelser. Den største naturoplevelse er halvøen Punta de n’Amer, hvor det er oplagt at gå ud til det historiske vagttårn Castell de la Punta de n’Amer. Det er muligt at komme op i tårnet, og bagefter frister kolde forfriskninger på stedets restaurant. Begge bygninger ses på billedet ovenfor.

Natur er der også i Safari Zoo nogle få kilometer væk. Her kan gæsterne se alle de eksotiske dyr på savannen fra egen bil eller parkens safaribus. En god oplevelse for børnefamilier.

Safari Zoo

En mere kulturel oplevelse er den nærliggende by Son Servera. En traditionel mallorcinsk by, der liver op om fredagen, hvor der er marked. Lidt længere væk ligger der endnu mere spændende byer som Artà og Capdepera. Sidstnævnte er kendt for sin imponerende fæstning Castell de Capdepera.

Cala Millor bådtur

I selve Cala Millor er der flere store legepladser med bl.a. trampoliner, elektriske mini gokarts og rigtige gokarts. Fra molen i byens nordlige del sejler der forskellige turbåde, som er en fin oplevelse for hele familien.


Se vores Cala Millor film – og følg vores Youtube kanal


Cala Millor kort
Cala Millors lange strand ses midt på billedet. Mod nord er der en usynlig grænse til Cala Bona, mens Sa Coma ligger syd for halvøen Punta de n’Amer, der ses i nederste højre hjørne af kortet. I det nederste venstre hjørne ses Safari Zoo.

Lignende sider

Back to top button