Illetas

Illetas kortDen forholdsvis stille ferieby Illetas, som også kaldes Illetes, ligger 10 kilometer sydvest for hovedstaden Palma de Mallorca.

Sammen med nabobyerne Bendinat, Cas Catala og Portal Nous er Illetas et af de mest eksklusive områder, som Mallorca har at byde på.

Hotellerne er overvejende af høj standard, og de fleste har fire eller fem stjerner. Hvis kun det bedste er godt nok, så se det 5-stjernede luksushotel Hotel Nixe Palace, der ligger lige ud til stranden og har en luksuriøs spaafdeling, to gode restauranter og en lækker solterrasse med havudsigt.

Illetas butikker

Antallet af restauranter og butikker er ikke overvældende, men der ligger nogle langs den snoede hovedgade Passeo de los Illetas samt ved det lille center i den nordlige ende af byen. Her er der også et supermarked.

Playa Illetas

Strande
Den største og mest centrale strand i Illetas hedder Platja d’Illetas. Stranden er ca. 200 meter lang og ligger flot placeret inde i en bugt, der er omkranset af hoteller og store træer. Den er børnevenlig, og har alle de nødvendige faciliteter, herunder flere restauranter.

Lidt syd for hovedstranden ligger den mindre Cala Comptessa. En rigtig hyggelig strand, der også har en lille café.

Cala Comptessa
Cala Comptessa
Cala Xinxell
Cala Xinxell

Yderligere et par minutters gang mod syd ligger Cala Xinxell. Den 100 meter lange strand ligger på en lille halvø, og omgivelserne er helt enestående. Ofte ligger der mange mindre lystyachts og sejlskibe for anker i bugtens turkise vand.

Restauranter og natteliv
I selve Illetas er udvalget af restauranter ikke imponerende, men der ligger nogle spredt rundt omkring i området. Hertil kommer naturligvis hotellernes restauranter. I nabobyen Portals Nous er udbuddet af restauranter bedre, og det samme gælder for hovedstaden Palma de Mallorca.   

Illetas restaurant

Nattelivet er meget stille i Illetas. Til gengæld er nabobyen Portals Nous kendt for sine flotte og eksklusive natklubber, og ellers er det bare at springe ind i en taxa og køre til Palma de Mallorca. Her er der barer, diskoteker og natklubber for en enhver smag.

Seværdigheder og aktiviteter
Illetas ligger godt placeret i forhold til seværdigheder og aktiviteter. Kun lidt mod sydvest ligger Marineland, hvor der bl.a. er forskellige shows med delfiner, søløver og papegøjer. Lidt længere mod sydvest (ved Magaluf) ligger Western Water Park (billedet nedenfor), der er en af Mallorcas bedste vandparker.

Western Water Park
Western Water Park

I det nærliggende Cala Major ligger museet Fundacio Pilar i Joan Miró. I Cala Major ligger også Mariventpaladset, hvor den spanske kongefamilie ofte holder ferie. Angiveligt skulle dele af paladset blive åbnet for offentligheden i 2016. 


Illetas kort
Den luksuriøse ferieby Illetas med sine tre strande ses i midten af kortet. Stranden Cala Xinxell er længst mod syd. De som vil bo i luksus bør kigge på hotellet Hotel Nixe Palace, der er et rendyrket 5-stjernet luksushotel.

Lignende sider

Back to top button