da
  • Es Caragol

  • Es Caragol

  • Ses Salines

Es Caragol

Es CaragolStranden Es Caragol, eller Platja des Caragol, er en utrolig flot naturstrand på sydkysten af Mallorca. Bilen parkeres ved fyrtårnet i Ses Salines, og så starter vandreturen på halvanden kilometer på en lettere ujævn sti. Vandreturen tager omkring en halv time, og kan godt være en varm fornøjelse under den skarpe sol.

Til gengæld er belønningen enorm, når man kommer frem til stranden! En 500 meter lang flot sandstrand med klitter på bagstranden. Vandet er bogstaveligt talt krystalklart, har flotte turkise nuancer og er tilmed ret lavt. Tankerne leder uundgåeligt hen mod mere eksotiske strande i Caribien eller Hawaii.

Ude i vandet ligger som regel en del lystyachter for anker og nyder det maleriske landskab.

Es Caragols placering gør, at den aldrig er overrendt. Til gengæld, så er der ingen faciliteter. Hverken solsenge eller toiletter, og heller ikke mulighed for at købe mad og drikkevarer. Det gælder derfor om at tage rigeligt af drikkevarer med til en varm dag, ikke mindst turen til og fra stranden.

Det er en smuk tur, så husk kameraet. Det hvide fyrtårns kontrast til den blå himmel er første oplagte motiv, og senere de små tårne af stablede sten. Men selvsagt er stranden med det flotte vand hovedmotivet.

Es Caragol kort