Formentor

Formentor er en stor naturoplevelse i det nordøstligste Mallorca. Den langstrakte halvø er 12 km lang, men kun 900 meter bred på sit smalleste punkt midt på halvøen. Mallorcas største bjergkæde Tramuntana ender her, og er med til at gøre Formentor meget bjergrig. Det højeste punkt ligger 384 meter over havet.

Helt yderst på Formentor ligger det enestående udsigtspunkt Cap de Formentor. Her står det ikoniske hvide fyrtårn, hvorfra der er udsigt til det meste af det nordøstlige Mallorca. I bunden af fyrtårnet ligger der et dejligt cafeteria, hvorfra gæsterne kan tage deres kaffe og ensaimada (mallorcinsk kage) med ud på en stor terrasse. Det er ikke muligt at komme op i fyrtårnet.

Apollo: Se de store rabatter i juli/august.

Mirador es Colomer

Vejen mod Cap de Formentor byder på flere andre udsigtspunkter, hvoraf Mirador es Colomer er det mest populære. Det er nemt at kende på den lille parkeringsplads, som kommer frem efter ca. 4 km kørsel fra Puerto Pollensa. En ujævn sti (ikke for dem med højdeskræk) fører hen til en stor terrasse, der er hævet 232 meter over vandet på en meget stejl klippekyst. I nordøstlig retning ligger den meget lille klippeø El Colomer, der har givet udsigtspunktet sit navn, og på trods af sin beskedne størrelse er det med sikkerhed en af de mest fotograferede øer på Mallorca.

Fra parkeringspladsen ved Mirador es Colomer fører en vej hen til det gamle vagttårn Talaia d’Albercuix, hvorfra mallorcinerne holdt udkig efter fjender for ca. 300 år siden. Placeringen er velvalgt, og på dage med god sigtbarhed, er det muligt at se helt til Menorca. Det anbefales at gå de ca. 2 km fra parkeringspladsen, da vejen er meget smal.

Cala Formentor drone
Cala Formentor

Den mest berømte (og bedste) strand på Formentor er Cala Formentor, også benævnt Playa de Formentor. En flot sandstrand med krystalklart badevand, en af Mallorcas flotteste naturstrande. Stranden er næsten en kilometer lang, men til gengæld forholdsvis smal. For enden af stranden ligger det legendariske luksushotel Hotel Formentor, som åbnede i 1930, og siden har haft besøg af berømtheder som Charlie Chaplin og Winston Churchill.

Cala Formentor strand
Cala Formentor

Formentor bliver af mallorcinerne kaldt for ”vindenes mødested”. Desværre er det også turisterne mødested, og i højsæsonen er det bedst at komme til Formentor tidligt på dagen. Det gælder især, hvis turen går helt ud til Cap de Formentor. Har I brug for en lejebil, så tjek tilbuddene hos Avis, der har flere kontorer på Mallorca.


Formentor kort

Lignende sider

Back to top button