Hvor skal vi bo på Mallorca?

Hvis I har besluttet jer for at bestille en rejse til Mallorca, så har I truffet et godt valg. Det er en fantastisk ferieø, der har alt det en sommerferie skal indeholde. Men hvor skal man bo på Mallorca? Det svarer vi på her.

Mallorca er måske bedst kendt som et paradis for børnefamilier, men Mallorca er i virkeligheden meget mere end det. Middelhavsøen kan også danne de perfekte rammer for romantisk parferie, en aktiv ferie eller en forlænget weekend i næsten-storbyen Palma de Mallorca.

Port d'Alcudia
Alcudia

Bedste ferieby på Mallorca til børnefamilier
Mallorcas mest kendte ferieby er uden tvivl Alcudia, eller Port d’Alcudia som den rigtigt hedder. Alene på grund af sin store, flotte sandstrand med meget lavt vand vurderes Alcudia igen og igen som den bedste ferieby for børnefamilier på Mallorca. Alcudia har også mange tilbud til børnefamilier, ikke mindst vandparken Hidropark.

Et af de bedste hoteller til børnefamilier i Alcudia er det 4-stjernede Hotel Condesa. Det ligger lige ud til stranden, men har også et stort lækkert poolområde inkl. et splash område til børnene med vandrutsjebaner m.m. Der er specielle familieværelser og naturligvis mulighed for all inclusive.

En anden livlig ferieby til familier med børn er Palma Nova, der har tre gode gode strande og mange aktiviteter i nærheden. Skal det være lidt mere roligt, men stadig meget familievenligt, så er Puerto Pollensa på nordkysten et godt bud. En pæn og rolig ferieby omgivet af den smukkeste natur.

Cala d'Or
Cala d’Or

Feriebyer til romantisk parferie
Den bedste ferieby på Mallorca til par er Cala d’Or på østkysten. Cala d’Or har en utrolig charmerende bymidte med hvidkalkede huse og fem helt fantastiske strande, der alle ligger inde i nogle vidunderlige bugter. Det 4-stjernede voksenhotel Sentido Fido Tucan ligger rigtig godt placeret med kort afstand til både den bedste strand (Cala Gran) og bymidten med alle de skønne restauranter og caféer.

Idyllisk ligger også havnebyen Puerto de Sóller på Mallorcas vestkyst. Den hyggelige by ligger i en stor bugt omgivet af Serra de Tramuntana, der er en af Europas smukkeste bjergkæder. I Puerto de Sóller anbefaler vi det 4-stjernede Hotel Eden, der ligger centralt og lige ved stranden.

En tredje mulighed for en romantisk parferie på Mallorca er feriebyerne Portals Nous og Illetas i det vestlige Mallorca. I dette område ligger der mange luksushoteller, ligesom der er mange gourmetrestauranter, hvoraf nogle har de eftertragtede Michelin stjerner.

Serra de Tramuntana
Serra de Tramuntana

Bedste ferieby for en aktiv Mallorca ferie
Der er mange muligheder for en aktiv ferie på Mallorca, men cykling og vandring i de bjergrige områder på vest- og nordkysten er det mest populære. På nordkysten ligger hotellet Hotel PortBlue Club Pollentia Resort & Spa, der er ideelt til de som ønsker en aktiv ferie. Foruden mange aktiviteter på selve hotellet, herunder stort fitnesscenter, indendørs svømning og seks tennisbaner, så udlejes der også kvalitetscykler og diverse bådtyper.

På vestkysten kan vi anbefale byen Puerto de Sóller, som ligger for foden af bjergkæden Serra de Tramuntana. Et perfekt udgangspunkt for cykel- og vandreture med mulighed for at opleve Mallorcas smukke natur. For cyklisterne er vejen MA-10 den mest populære rute i bjergene, mens den mest populære vandrerute er GR221. Vandreruten, som også kaldes Ruta de Pedra en Sec, er på i alt 140 km opdelt i 8 etaper.

Palma de Mallorca
Palma de Mallorca

Storbyferie i Palma de Mallorca
Palma de Mallorca er med ca. 400.000 indbyggere den klart største by på Mallorca. Mulighederne for shopping, kultur, historie og gastronomi er mange, og hertil kommer flere dejlige strande i gåafstand fra centrum af byen. Alt det gør Palma de Mallorca oplagt til en mini-storbyferie.

Den gamle bydel, Cascuo Antiguo, er et historisk område med smalle, brostensbelagte gader og traditionelle mallorquinske bygninger. Her ligger der mange gallerier, museer, spændende små butikker og hyggelige restauranter. Det er også i denne del af byen, at den smukke katedral La Seu og paladset La Almudaina ligger.

Der er mange shoppingmuligheder i Palma de Mallorca. Passeig des Born er den mest fashionable shoppinggade med designerbutikker som Louis Vuitton, Bvlgari og Hugo Boss. Den mest besøgte shoppinggade er dog Avenida Jaime III. Palma de Mallorca har også mange flotte pladser, for eksempel Placa Major.

I Palma de Mallorca anbefaler vi det 4-stjernede Summum Prime Botique Hotel, der er placeret lige i hjertet af byen. Hotellet har luksuriøse og moderne værelser, wellness-afdeling og tagterrasse med pool.

Lignende sider

Back to top button