Cala Mayor

Cala Major kortFeriebyen Cala Mayor (eller Cala Major) er for dem, som vil kombinere strandliv med ægte storbyferie. Palma de Mallorca ligger nemlig kun fem kilometer væk, og her frister shopping, tapasrestauranter og kulturliv.

Feriebyen var én af Mallorcas første, men er blevet renoveret gennem årene. Det gælder især området omkring stranden, hvor både den renoverede strand og hoteller fremstår moderne. Flere af hotellerne er kun for voksne.

Se Bravo Tours rejser til Cala Major, hvor især Nixe Palace byder på luksus.

Cala Mayor

Stranden i Cala Mayor
Stranden i Cala Mayor er uden tvivl byens midtpunkt. Det er her på den flotte strand at ferielivet leves, og det leves godt på denne livlige by-strand.

Det er fint lyst sand, som dækker den 200 meter lange strand. Vandet bliver kun langsomt dybt, og har flotte turkise nuancer. Der er sjældent bølger af betydning, men stranden overvåges uanset af en livredder. Stranden har alle de forventede faciliteter, som solsenge, parasoller, brusere og toiletter.

Cala Mayor strand

Cala Mayor restaurant

Der er et par restauranter lige bag stranden, og lige før stranden ligger der et lille supermarked med masser af kølige drikke, is og andre fristelser til strandturen.

Restauranter og natteliv
Cala Mayor har mange restauranter, som serverer mad fra alverdens køkkener og i alle prisklasser. De fleste ligger i området bag stranden, men der er aldrig langt til en restaurant i Cala Mayor.

Restauranten Il Paradiso ligger højt hævet over byen og har en helt enestående udsigt. Maden er fremragende, og helt berettiget i den dyre ende. Et oplagt sted til en uforglemmelig romantisk aften, husk at reservere bord!

Cala Mayor by

Helt anderledes er fiskerestauranten La Parada del Mar. Som på et lille fiskemarked vælger gæsterne selv deres fisk og skaldyr, og betaler jævnfør deres kilopris. Herefter føres gæsterne over til deres bord, og maden serveres efterhånden som den er færdig. Restauranten har fået flotte bedømmelser af gæsterne.

Der er en del barer i Cala Mayor, hvor det er muligt at nyde en drink i løbet af aftenen. Skal det være lidt vildere end det, så er der kort vej til barer, diskoteker og natklubber i Palma de Mallorca.

Cala Mayor Mallorca

Seværdigheder og aktiviteter
Cala Mayors største attraktion er Joan Miró museet (billede nedenfor), hvor der udstilles mere end 5000 kunstværker lavet af ham og andre kunstnere. Billedkunstneren Joan Miró boede på Mallorca fra 1956 og indtil sin død i 1983. Det er hans hjem og atelier i Cala Mayor, der ved hjælp af flere berømte arkitekter er omdannet til museum.

Joan Miro museum

En anden seværdighed åbnede efter mange års tilløb dørene i maj 2017. Her blev det nemlig muligt at besøge den spanske kongefamilies sommerresidens, Marivent Paladset. Det er paladsets flotte haver med skulpturer og springvand, der nu åbne året rundt, og indgangen er tilmed gratis.

La Seu
Katedralen La Seu

De som nyder en ferie i Cala Mayor bør naturligvis ikke snyde dem selv for en tur til øens hovedstad, Palma de Mallorca. En populær storby med fremragende shoppingmuligheder og restauranter. Husk at besøge den gamle bydel og den imponerende katedral La Seu (billedet ovenfor).


Se vores film fra Cala Mayor


Cala Mayor kort
Cala Mayors strand ses i midten af kortet. På kortets højre side ses Marivent Paladset, mens Joan Miró museet ses oppe i højre hjørne af kortet.

Lignende sider

Back to top button