Joan Miró museet

Cala Mayor kortDen berømte billedkunstner Joan Miró blev født i Barcelona i 1893. Allerede som barn var han dygtig til at tegne, og ville gerne være kunstner, men efter faderens ønske valgte han gymnasiet og senere et job som bogholder. Han fungerede dog slet ikke i dette job, og stoppede efter et par år.

Sideløbende med jobbet som bogholder havde han taget nogle kurser på et kunstakademi, og fra 1912-1915 fik han en egentlig uddannelse på Francisco Galis kunstskole. Herefter tog hans karriere hurtigt fart, og med tiden har hans surrealistiske malerier og abstrakte skulpturer høstet stor international anerkendelse.

Apollo: Se de store rabatter i juli/august.

Joan Miro museum

Joan Miró malerier

Joan Mirós mor var fra Mallorca, og han giftede sig også med en kvinde fra Mallorca. Han holdt derfor flere gange ferie på øen, og følte sig meget inspireret af lyset på Mallorca. I 1956, i en alder af 63 år, flyttede han derfor til Cala Mayor på Mallorca, hvor han fik bygget huset Son Abrines.

Joan Miró skulptur

Joan Miro arbejdsværelse

Han boede og arbejdede i Cala Mayor indtil sin død i 1983. Inden hans død dannede han og hans kone stiftelsen Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca. Via stiftelsen donerede de huset, værkstederne og flere tusinde kunstværker til myndighederne i Palma de Mallorca.

I 1992 åbnede Joan Miró museet i en spændende ny bygning, som er tegnet af den spanske arkitekt Rafael Moneo. I forlængelse af denne bygning ligger Joan Mirós første værksted Son Boter, og det nyere værksted Taller Sert. I de flotte haver står flere af hans store skulpturer. Udover værker fra Joan Miró er der også skiftende udstillinger fra andre talentfulde kunstnere.

Joan Miró museum restaurant

Kunstelskere og kunstinteresserede må ikke snyde sig selv for et besøg på museet. Tiden flyver afsted på dette kreative sted, og der er mulighed for at holde en pause på caféen i haven. I museumsbutikken er det muligt at købe en Joan Miró souvenir med hjem.

Joan Miró museet har åbent hele året rundt, men er lukket om mandagen. Se mere på museets website.


Joan Miró museum kort

Lignende sider

Back to top button