Puerto de Soller

Puerto de Sóller

Port de Soller kortDen flotte ferieby Puerto de Sóller ligger på vestsiden af Mallorca, 32 km nord for hovedstaden Palma de Mallorca. Afstanden til den internationale lufthavn er 34 km og den tur tager ca. 40 minutter i bil. Turen kan enten tages via den smukke vej over bjergene eller gennem tunnelen (mod betaling).

Puerto de Sóller ligger for foden af bjergkæden Serra de Tramuntana. Byen blev oprindeligt anlagt som havneby for den idylliske bjerglandsby Sóller, der ligger nogle kilometer inde i landet. Den beskyttede bugt blev med tiden populær blandt handelsskibene, og Puerto de Sóller været en vigtig havneby for regionen helt siden 1300-tallet.

Se Bravo Tours mange rejser til Mallorca.

Port de soller

Der ligger en del butikker i byen, men det er mest turistbutikker og mini-markeder. Om lørdagen afholdes det populære marked i bjerglandsbyen Sóller, alene turen dertil i de gamle sporvogne er det hele værd.

Stranden i Puerto de Sóller
Puerto de Sóller har to strande, der begge ligger godt beskyttet dybt inde i bugten.

Port de Soller strand

Platja des Través

Hovedstranden Platja des Través ligger centralt placeret lige til venstre for den store lystbådehavn. En stor del af stranden er dækket af fint sand, og i dette område udlejes der solsenge og parasoller. Denne strand er den mest børnevenlige af de to.

Den anden strand hedder Platja d’en Repic, og den ligger i den sydligste del af bugten. Det er en ret smal sandstrand med mange sten i vandkanten. Risikoen for bølger er lidt større ved denne strand.

Platja d’en Repic

Platja d’en Repic

Restauranter og natteliv
Der er et stort udvalg af restauranter i Puerto de Sóller. De fleste ligger bag strandene og tilbyder udover dejlig mad også en suveræn udsigt over bugten. Der er flere fiskerestauranter, hvoraf Kingfisher Restaurant er den mest populære. De som har lyst til tapas bør overveje El Sabor, mens måske især det yngre publikum vil elske chill-out stemningen på Randemar. Der er dog mange andre muligheder med mad fra alle verdenshjørner.

Puerto de Soller by

Nattelivet byder på mange dejlige steder til en drink eller cocktail. Igen, mange ligger langs strandpromenaden, og det er et dejligt sted at være om aftenen. Nogle steder er der musik, andre steder er der sport på storskærmene, mens der hele tredje steder er mere roligt. Skal der danses senere på aftenen, så er Altamar Discoteca stedet at søge til.

Puerto de Soller havn

Seværdigheder og aktiviteter
Den historiske jernbane Ferrocarril de Sóller, der siden  1912 har forbundet Puerto de Sóller med Palma de Mallorca, er en af byens største turistattraktioner. Den 27,3 km lange tur går gennem meget flotte landskaber med olivenlunde, gamle tunneller og spektakulære bjerge.

Fra havnen er det muligt at komme på et væld af arrangerede bådture, lige fra hyggelige sejlture langs kysten til deep see fishing med specialudstyr. Det er også muligt at leje sin egen sejlbåd, motorbåd eller katamaran.

Deia

De som lejer en bil kan tage på mange flotte udflugter i det vestlige Mallorca. Ikke mindst til de vidunderlige bjerglandsbyer Valldemossa og Deia (billede ovenfor).

Se vores Puerto de Sóller film – og følg vores Youtube kanal

Puerto de Sóller kort

Dette website bruger cookies. Fortsat brug af websitet kræver accept af cookies.  Læs mere.