Billeje på Mallorca

Besøgende på Mallorca bør ikke snyde sig selv for udflugter til øens fantastiske strande, flotte naturparker, historiske byer og andre seværdigheder. Til det er en lejebil perfekt, og det behøver endda ikke være så dyrt.

Hvor længe skal bilen lejes?
Det er naturligvis individuelt, hvor længe det er bedst at leje bilen. Er det en kort ferie på 4-7 dage, så skal det helt sikkert overvejes om ikke bilen skal lejes i hele perioden. Så slipper I for at betale transfer/taxa fra lufthavnen til hotellet – det løber let op i flere hundrede kroner.

Selvom ferien er på 7-14 dage, så kan det stadig være en god idé at leje bil i hele perioden. Især hvis I gerne vil på mange udflugter – eller bare gerne vil nyde den frihed det giver at have lejebil på hele ferien.

Hvilket biludlejningsbureau skal vi vælge?
Hos de internationale selskaber koster lejebilen typisk lidt mere, men til gengæld er der normalt bedre service og større tryghed omkring de kontraktlige forhold. Vi anbefaler billeje igennem Avis, der har et udlejningskontor centralt i Palma de Mallorca lufthavn og fem andre steder på øen.

Hos de nationale/regionale selskaber, som Record, Goldcar og Vanrell, er prisen ofte lavere, men betingelserne er også mere uensartede. Så vores anbefaling er at læse betingelserne ekstra godt igennem, hvis I alligevel vælger at leje bil hos ét af disse selskaber.

Cap de Formentor
Den smukke vej til Cap de Formentor

Skal bilen lejes hjemmefra eller på Mallorca?
Lejer I bilen for hele ferien, så skal du leje den hjemmefra. Så står den klar til jer i lufthavnen, og I kan i ro og mag læse betingelserne godt igennem derhjemme – inden I lejer bilen.

Lejer I bilen i nogle dage, så bør I stadig overveje at gøre det hjemmefra. Så kan I inden ferien sammenligne priser og betingelser på internettet.

Kan billejen afbestilles?
Når I booker billejen hos Avis kan I vælge mellem at ”betale nu” eller ”betale senere”. Betal nu er lidt billigere (ca. 5-10% rabat), men kan til gengæld ikke afbestilles. Vælges betal senere, så betales billejen først i lufthavnen og kan afbestilles op til 24 timer før lejeperiodens begyndelse.

Sa Calobra
Snoede bjergveje ved Sa Calobra

Hvad med forsikring på lejebilen?
Når I lejer bil gennem Avis er der som standard inkluderet en forsikring, som indeholder skadesdækning (CDW) og tyveridækning (TP). Denne standardforsikring har en selvrisiko på 1.200-1.400 Euro på biler i Polo/Golf klassen. Denne selvrisiko kan reduceres til 0 Euro for både skade og tyveri ved opgradering til forsikringen Super Cover (SCDW).

Opgraderingen til Super Cover er ikke billig, men til gengæld er der mindre bekymringer på ferien med denne forsikring. Vi anbefaler at tage denne beslutning hjemmefra, da det ellers risikerer at blive en beslutning, der skal tages hurtigt i lufthavnen. Det er langt nemmere at overskue det hjemmefra.

Vigtigt: Ovenstående kan have ændret sig. Check altid Avis hjemmeside for nuværende betingelser omkring forsikringer, afbestilling m.m.

Back to top button