da
Kalender

Arrangementer, festivaller og events på Mallorca

Trofeo SAR Princesa Sofia25. marts – 4. april: Trofeo SAR Princesa Sofia Iberostar 2020
Hvert år siden 1968 har sejlsportseliten dystet i bugten foran Palma de Mallorca, Palmabugten. Der sejles i flere olympiske bådklasser, herunder 49er, Finnjolle, 470-jollen og Laserjollen. Mere end 1.000 sejlere fra over 50 nationer forventes at deltage. Medaljerne overrækkes af den spanske Dronning Sofia, som også har lagt navn til den prestigefyldte kapsejlads.

Tilmelding og mere information findes på det officielle website.

9. maj: Mallorca 70.3 Ironman
Ifølge arrangørerne er Mallorca 70.3 en af verdens mest populære ironman på distancen 70.3. Distancen 70.3 refererer til løbets samlede længde i miles, hvilket svarer til 113 kilometer. De 113 kilometer fordeles på 1,9 km svømning i Alcudia-bugten ud for stranden i Port d’Alcudia, 90 km cykling i Mallorcas kuperede terræn og til sidst 21,1 km løb i Port d’Alcudia.

Se mere information om løbet på ironmans officielle website.

Mallorca live - Magaluf15-16. maj: Mallorca Live Festival 2020
For femte gang afholdes Mallorca Live festivallen, og i år er den større end nogensinde. Festivallen afholdes i partybyen Magaluf, hvor der fra flere scener diskes op med musik fra mere end 50 artister og bands. I 2020 er hovednavnet Pet Shop Boys, et britisk pop band der ofte lå nummer 1 på hitlisterne i 1980’erne.

Sidste år var der mere end 33.000 gæster, og i år forventes der endnu flere. Se mere på Mallorca Live Festivals officielle website.

20-27. juni: ATP Mallorca Championships – tennis
For første gang siden 2002 afvikles en ATP tennisturnering på Mallorca. Turneringen spilles på græsbaner i Santa Ponsa, og vil for mange spillere fungere som forberedelse til Wimbledon, verdens mest prestigefyldte tennisturnering på græs.

Den samlede præmiesum er på 900.000 Euro, og turneringens leder vil være Toni Nadal, som er onkel (og tidligere træner) til den efterhånden legendariske tennisspiller Rafael Nadal.

1. august: Des Güell a Lluc a Peu – pilgrimmenes nat
Hvert år på en aften i august drager mere end 10.000 mennesker på en pilgrimstur fra Palma de Mallorca til klosteret i Lluc. En vandretur på næsten 50 km, og deltagerne er både lokale og turister i stort set alle aldre. Det siges, at de fleste mallorcinere på et eller andet tidspunkt prøver kræfter med Des Güell a Lluc a Peu.